Tzatziki

 2009.04.14. 20:13

hozzávalók 4 főre 

  • 500 g natúr joghurt (lecsöpögtetve)
  • 2 közepes uborka
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss mentalevél vagy kapor (vagy mindkettő)
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 1/2 tk frissen facsart citromlé
  • frissen őrölt bors 

  1. Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára) tegyük lefedve a hűtőbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!)  
  2. Reszeljük le az uborkát (én a héját is lereszeltem vele együtt), sózzuk le egy órára majd jó alaposan csavarjuk ki a levét. 
  3. A joghurtot az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze. 
  4. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr691065258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása