Hozzávalók 1 főre
* 1,5 dl natúr joghurt (3,5%-os)
* negyed fejes saláta
* negyed jégsaláta (vagy tetszőleges salátamix)
* 1/2 lilahagyma
* 1 pár füstölt baromfivirsli
* 2 szelet bacon
* fehérborecet
* paradicsom
* füstölt sajt
* 1 kk majonéz
* só
* bors
1. A saláta-alapot (fejes-, jégsaláta, esetleg ruccola.. stb) egy tálba tesszük, a paradicsomot cikkekre vágva ráhelyezzük, picit megsózzuk ( vigyázzunk, az öntet szintén enyhén sós lesz!). Hozzáadjuk a karikára szelt lilahagymát. Meglocsoljuk egy kevés fehérborecettel.
2. Öntet készítése: egy kis pohárba tesszük a natúr joghurtot és ízlés szerint majonézt. Sózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. Az elkészült öntetet rákanalazzuk a salátaágyra, és reszelt sajttal meghintjük
4. Megfőzzük a virsliket, karikákra vágjuk, és a sajtos réteg tetejére halmozzuk.
5. Végül a bacont megsütjük (tanácsolt mikroban, így alig egy percig kell sütni) és a virslikarikák közé szórjuk.
Joghurtos saláta füstölt virslivel
2009.05.28. 06:53A bejegyzés trackback címe:
https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr641148172
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.