Eperhab

 2009.06.21. 20:16

Hozzávalók 8 főre
    * 4 tojásfehérje
    * 30 dkg kristálycukor
    * 30 dkg földieper
Tálaláshoz
    * 10 dkg földieper
   1. A földiepret lecsumázzuk, váltott vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és negyedekbe vágjuk.
   2. A tojásfehérjét a cukorral együtt gépi habverővel kb 15 percig verjük.
   3. Hozzáadjuk a földiepret és további 15 percig verjük, míg a cukor teljesen felolvad , a hab jó kemény és egynemű lesz.
   4. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
   5. Közvetlen tálalás előtt egy kicsit ismét felverjük a habot, ezt követően a félretett eperdarabokat lazán belekeverjük, pár szemet hagyunk, amivel a tálkákba szedett hab tetejét díszítjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr501199463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása