Oxfordi húspogácsa

 2009.04.10. 14:23

hozzávalók 4 főre 

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 2 kk őrölt bors
  • 10 szelet füstölt bacon
  • 3 ek olaj

  1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
  2. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük.
  3. A húst összegyúrjuk a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.
  4. 10 db gombócot készítünk, majd baconszalonnába göngyöljük őket.
  5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a húsgombócokat.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  7. Krumplipürével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr701057847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása