Kakaós-csíkos kalács

 2009.04.10. 11:31

40dkg BL 80-as liszt (vagy 25 dkg finomliszt + 15 dkg rétesliszt) 
0,6 dl tej
1,5 dl kefír v. joghurt
1 egész tojás
3 dkg margarin
1/4 kk. só
1 kk. cukor
1 1/4 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok), ha édesebben szeretitek, lehet picit többet is tenni bele
késhegynyi aszkorbinsav
1/5 (vagy 1/6) friss élesztő

Édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak mások ennyi liszthez tenni.
A dagasztás legutolsó percében kell beletenni a  - kevés vízzel sűrű péppé kevert  - kakaót, de vigyázzatok, ha kelés közben még ejti a gépetek a tésztát, akkor ki kell venni a lapátot a kelesztés elején, mert különben teljesen belekeveredik a kakaó.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr111057448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása