40dkg BL 80-as liszt (vagy 25 dkg finomliszt + 15 dkg rétesliszt)
0,6 dl tej
1,5 dl kefír v. joghurt
1 egész tojás
3 dkg margarin
1/4 kk. só
1 kk. cukor
1 1/4 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok), ha édesebben szeretitek, lehet picit többet is tenni bele
késhegynyi aszkorbinsav
1/5 (vagy 1/6) friss élesztő
Édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak mások ennyi liszthez tenni.
A dagasztás legutolsó percében kell beletenni a - kevés vízzel sűrű péppé kevert - kakaót, de vigyázzatok, ha kelés közben még ejti a gépetek a tésztát, akkor ki kell venni a lapátot a kelesztés elején, mert különben teljesen belekeveredik a kakaó.