Sajtos tekercs

 2009.05.24. 19:49

Hozzávalók:
Tésztához
    * 50 dkg finomliszt
    * 25 dkg margarin
    * 1 pohár tejföl (20%)
    * 2 tojás sárgája
    * 1 kk só
    * fél sütőpor
    * köménymag

Töltelékhez
    * 20 dkg vaj
    * 25 dkg reszelt sajt
    * só

   1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgát, a sütőport és a sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
   2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot és a csipet sót.
   3. A tésztát négybe vágjuk, és a negyedeket kilisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
   4. A téglalapformára nyújtott tésztát megkenjük kenőtoll és villa segítségével a vajas sajtos masszával, és utána a tésztát feltekercseljük. A tekercseket fóliába teszzük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
   5. Másnap a tésztát felcikkezzük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, köménymaggal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben (légkeverésen) 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr571141160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása