Hozzávalók 4 főre:

  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 fehér hagyma
  • 15 dkg mélyhűtött zöldbab só
  • 3 héjában főtt burgonya
  • és zöld húsú paprika
  • 10 dkg paprikakrémmel töltött zöld olajbogyó
  • 20 dkg tonhal sós lében
  • 2 evőkanál citromlé frissen őrölt fekete bors citromgerezdek a díszítéshez

  • Egy lábasban forraljunk fel 1 dl vizet 1/2 kiskanál sóval.Tegyük bele a mélyhűtött zöldborsót és zöldbabot, és fedő alatt főzzük 10–15 percig. Szűrőedényben szűrjük le, a főzőlét fogjuk fel. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni, majd a zöldbabot vágjuk kis darabokra.
  • Hámozzuk meg az előző nap megfőzött burgonyát és vágjukkb. 3 cm-es kockákra. A paprikákat vágjuk félbe, csumázzuk ki, mossuk meg, és vágjuk rövid csíkokra. Tisztítsuk meg és karikázzuk fel a hagymát. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk félbe, a kocsány környékét távolítsuk el, a húsát vágjuk nyolc gerezdre.
  • Tegyük egy tálra a zöldborsót, a zöldbabot, a paprikát, a paradicsomgerezdeket és a felkockázott burgonyát. csepegtessük le az olajbogyót és a tonhalat; az olajbogyót félbe is vághatjuk.
  • Tisztítsuk meg, vágjuk apróra vagy fokhagymapréssel zúzzukössze a fokhagymát. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a majonézt, az olívaolajat, a citromlevet, és 3 evőkanálnyit a zöldségek főzőlevéből, és keverjük az egészet simára.
  • Ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük rá a zöldségekre.Szedjük a tonhalat villával kisebb darabokra, majd az olajbogyóval és a citromgerezdekkel együtt tegyük a salátára. Pirított fehér kenyérrel kínáljuk.
  • Zöldségsaláta tonhalkrémmelTisztítsunk meg 1-1 piros és sárga húsú paprikát, 3 paradicsomot, fejenként 2 kisebb fürtös uborkát, sárgarépát és zellerszárat, és mindet mossuk meg. Vágjuk őket apró kockákra, és tegyük egy lapos tálra. Tisztítsunk meg és vágjunk apróra 1 fehér hagymát. Csepegtessünk le 20 dkg sóslében eltett konzerv tonhalat, villával nyomkodjuk szét, ésa kockára vágott hagymával együtt tegyük egy tálba 2 evőkanál majonézzel, 1 dl joghurttal, 1 evőkanál napraforgóolajjal, zöldfűszersóval és borssal. Keverjük krémesre. Öntsük a salátára, szórjunk rá 2 evőkanál összevágott petrezselymet és tálaljuk.

Tipp:


  • Jó tudni A nyers zöldbab olyan természetes fehérjéket tartalmaz, amelyek elősegítik a vérrögképződést, és ezáltal mérgezési tüneteket okoznak. Ezek az anyagok a forralás hatására bomlanak el – ezért soha ne fogyasszunk nyers zöldbabot!
A recept tápértéke:
Adagonként: 450 kcal (1870 kJ), 18 g fehérje,28 g zsír, 28 g szénhidrát

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr581066434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása