Tejfölös, sajtos kifli

 2009.04.10. 11:07

Hozzávalók:
0,5 kg simaliszt,
3 dkg élesztő,
1 kávéskanál só,
2 evőkanál étolaj,
2 mokkáskanál kristálycukor,
3,8 dl langyos tej,
+2 evőkanál rétesliszt.


Mindezt a gépbe teszem, ha leáll a dagasztás, akkor kiveszem és 4 cipót csinálok belőle.  Jó vékonyra, kör alakúra kisodrom, és cikkekre vágom ( háromszög alakúra, tetszés szerinti méretben).
Aztán megkenem vajjal, vagy margarinnal. ( Kb. 10 dkg vaj  kell a kenéshez). Teszek mindegyikre egy kávéskanál tejfölt, és reszelt, füstölt sajtot. Feltekerem, majd a sütőpapírral kibélelt  36 x 33  cm-es tepsibe rakom. Ott 1 órát hagyom kelni. Utána lekenem langyos vízzel, majd mielőtt berakom sülni lekenem 1 egész felvert tojással, amibe egy pici tejet is teszek.
Előmelegített sütőben  200 fokon kb. 20 percig sütöm, szép pirosra.
Megjegyzés: Tetszés szerint lehet tölteni akár pizzára készített, fűszerezett  darálthús keverékkel is, vagy kolbásszal ...stb.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr661057390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása