hozzávalók 4 főre
- 6 db mogyoróhagyma (vagy lilahagyma)
- 1 sárgarépa
- 50 g vaj
- 2-3 babérlevél
- kakukkfű
- frissen őrölt bors
- só
- 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
- 1-2 ek paradicsomsűrítmény
- 0,5 l csirke alaplé
- 25 dkg zöldborsó
A tetejére:
- 50 dkg burgonya
- 1 dl tej
- 12 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
- Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
- A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
- A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
- 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.