Csokis-zabpelyhes keksz

 2009.05.15. 21:07

Hozzávalók 4 főre
    * 75 g zabpehely
    * 75 g liszt
    * 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    * 1 kk szódabikarbóna
    * 5 dkg (fél tábla) étcsoki , durvára vágva
    * 15 dkg puha barna cukor
    * 10 dkg szobahőmérséklető vaj
    * 1 tojás
    * csipet só
   1. Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük.
   2. Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük.
   3. Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is.
   4. Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget.
   5. A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fél el kényelmesen egy normál méretű tepsin.)
   6. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, pontosan 8 percre.
   7. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk még a kekszeket a tepsin, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk teljesen kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr441123953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása