Hozzávalók (4 személyre):
4 közepes csirkemell
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
5 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
kapor
őrölt fehérbors
só
A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, arra szórd rá az (összekevert) sajt felét, s locsold rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit fedd le (például alufóliával), s előmelegített sütőben közepes lángon - kb. fél óra alatt - süsd meg. (Ha kell, akkor a végén a fóliát levéve, süthetsz még egy kis színt a tetejére.)