Hozzávalók:
15 dkg zellergumó
20 dkg zöldborsó
15 dkg szárzeller
20 dkg sárgarépa
20 dkg ecetes uborka
30 dkg burgonya
35 dkg alma
3 doboz joghurt (125 gr-os)
5 dkg tejföl (12 %-os)
5 dkg light majonéz
só, őrölt bors
összesen: 1,8 kg/1265 kcal, 10 dkg/70 kcal
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, ha kihűlt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A sárgarépát, zellerszárat és a zellergumót szintén kockákra vágjuk, sós vízben külön-külön roppanósra főzzük. Ha fagyasztott zöldborsót használunk azt is puhára főzzük. (A konzerv borsót nem kell megfőzni.) Az uborkát és az almát is felkockázzuk. (Az almát lehet hámozva és hámozatlanul is a salátába tenni.) A mártás hozzávalóit - joghurt, tejföl, majonéz, só, őrölt bors - összekeverjük. A leszűrt zöldségeket, a burgonyát, uborkát és almát egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a mártást, elkeverjük. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.