Gyümölcsrizs

 2009.04.05. 18:40

hozzávalók 4 főre 

  • 2 dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 4 zacskó vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 ek kristálycukor
  • 40 dkg vegyes gyümölcs (mélyhűtött is lehet)
  • 5 dkg vaj vagy margarin

  1. A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.
  2. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni.
  3. A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral  habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán.
  4. A kihűlt tejberizsbe keverjük.
  5. Tálkákba szedjük. (1 réteg  tejszínes rizs, 1 réteg gyümölcs és így tovább.)
  6. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr91048040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása