hozzávalók 6 főre
Tésztához
- 10 dkg liszt
- 1/2 kk sütőpor
- 2 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 4 tojás
- 12 dkg porcukor
- csipet só
Krémhez
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
Mázhoz
- 15 dkg étcsokoládé
- 6 dkg vaj
- Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
- A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
- A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
- A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
- A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
- A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
- A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
- A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
- A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
- Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.