Pizzás csigakenyér

 2009.03.30. 10:50

Hozzávalók 2 cipóhoz:

Pizzakrém:

  • 1 fej hagyma
  • pici olaj
  • 1 ü. sűrített paradicsom
  • 1 mk. cukor
  • oregano

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót.
  3. Miután az élesztőm szépen felfutott hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem.
  4. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik.
  5. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztom. A további masszírozást, egyre több hólyagocskával hálálja meg, amitől még levegősebb, puha tésztát kapok.
  6. Szobahőmrsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  7. Elkészítem a pizzakrémet: pici olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforralom.
  8. A megkelt tésztát átgyúrom és megfelezem, az alábbi módon két cipót készítek.

Most jön a Tészta-Origami!:)

  1. A megkelt tésztát vékonyra és hosszúkás téglalap alakúra nyújtom.
  2. Vékonyan megkenem pizzakrémmel.
  3. Majd a rövidebb oldalait a tészta feléig visszahajtom, ahol azok érintkeznek.
  4. Vékonyan megkenem pizzakrémmel.
  5. Az érintkezési vonal mentén félbehajtom, ujjnyi vastagra kinyújtom.
  6. Vékonyan megkenem pizzakrémmel.
  7. A rövidebb oldalánál kezdve, szorosan feltekerem.
  8. Kivajazott tepsibe teszem úgy, hogy a hajtásvonal alulra kerüljön.
  9. Éles késsel mélyen bemetszem a cipó tetejét.
  10. Letakarom, egy órát kelesztem.
  11. Pizzakrémmel szépen lekenem az egész cipót.
  12. Előmelegített, forró sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
  13. Rácson hagyom kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr891034748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása