Hozzávalók:

  • 55 dkg liszt
  • 30 dkg margarin (vaj!)
  • 2 db tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 1/2 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 evőkanál őrölt fahéj
  • 1/2 kiskanál szerecsendió
  • 1/2 kiskanál gyömbér
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 4 dkg kakaó

A lisztet összekeverem a porcukorral, fűszerekkel, sütőporral és a kakaóval, majd elmorzsolom a vajjal. A tojássárgákat és a mézet hozzáadva jól összegyúrom. A kész masszát pihentetni kell minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtom 2-3 milliméter vékonyságúra, majd szép karácsonyi formákat szaggatok belőle. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütöm.
Amíg hideg a tészta, elég nehéz nyújtani, de ilyenkor könnyebb a bonyolultabb figurákat kiszúrni, mint például a macit, aminek vékonyka keze és lába van. Hamar felmelegszik, akkor már könnyebb, bár még így is sok kis adagban szoktam nyújtani. Nekem se hidegen, se melegen nem kell a nyújtáshoz liszt, bár lehet, hogy azért nem, mert konyhapulton szoktam dolgozni, nincs deszkám.
Nagyon finom, különlegesen fűszeres sütemény, aki eddig megkóstolta, kérte a receptjét!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr401580448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása