Krumplileves mozzarellával

 2009.03.31. 14:09

hozzávalók 4 főre 

  • 6 közepes krumpli
  • 1 zsömle
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 2 erőleveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg mozzarella

  1. A krumplit kockára vágjuk, az újhagymát karikára, a sárgarépákat meghámozva egyben hagyjuk.
  2. A zsemlét félszeletekre vágjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a krumplit, a hagymát (a zöldjéből maroknyit félreteszünk a tálaláshoz), enyhén pirítjuk.
  4. Vízzel feleresztjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fokhagymát és a sárgarépákat. Bekapcsoljuk a sütőt.
  5. Főzzük, míg a répák, a krumpli megfő (kb. 10 – 15 perc), közben a sütőben megpirítjuk a zsemleszeleteket.
  6. Amikor a krumpli és a répa megfőtt, kiemeljük az egyik répát.
  7. Botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
  8. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajt felét összekockázva.
  9. Összeforraljuk.
  10. Tálalásra alkalmas, tűzálló tálakba porciózzuk a levest, zsemleszeletekkel borítjuk.
  11. A zsemleszeletekre sajtszeleteket fektetünk és a forró sütőbe tesszük.
  12. Amikor a sajt ráolvadt a kenyérre kivesszük a sütőből.
  13. Rászórjuk a félretett sárgarépát, karikára vágva és a zöld hagymaszárat.
  14. Nem kell kapkodni a tálalással, nagyon forró!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr271037447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása