hozzávalók 4 főre
- 6 közepes krumpli
- 1 zsömle
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 2 erőleveskocka
- 1 dl tejszín
- 15 dkg mozzarella
- A krumplit kockára vágjuk, az újhagymát karikára, a sárgarépákat meghámozva egyben hagyjuk.
- A zsemlét félszeletekre vágjuk.
- A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a krumplit, a hagymát (a zöldjéből maroknyit félreteszünk a tálaláshoz), enyhén pirítjuk.
- Vízzel feleresztjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fokhagymát és a sárgarépákat. Bekapcsoljuk a sütőt.
- Főzzük, míg a répák, a krumpli megfő (kb. 10 – 15 perc), közben a sütőben megpirítjuk a zsemleszeleteket.
- Amikor a krumpli és a répa megfőtt, kiemeljük az egyik répát.
- Botmixerrel összeturmixoljuk a levest.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a sajt felét összekockázva.
- Összeforraljuk.
- Tálalásra alkalmas, tűzálló tálakba porciózzuk a levest, zsemleszeletekkel borítjuk.
- A zsemleszeletekre sajtszeleteket fektetünk és a forró sütőbe tesszük.
- Amikor a sajt ráolvadt a kenyérre kivesszük a sütőből.
- Rászórjuk a félretett sárgarépát, karikára vágva és a zöld hagymaszárat.
- Nem kell kapkodni a tálalással, nagyon forró!