Kelt tésztához:
- 2 dl tej
- 140 g joghurt
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 1,5 tk só
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
- 50 dkg liszt
Tetejére:
- 1 tojás
Továbbá:
- mustár
- ketchup
- virsli
A tejet megmelegítjük, majd összekeverjük a joghurttal és a cukorral. A kenyérsütőgép üstjébe öntjük és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot. 15 perc múlva -miután szépen felfutott az élesztő- beletesszük a további hozzávalókat is a fenti sorrendben.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. 5 egyforma részre osztjuk, mindegyiket négyzet formára nyújtjuk. Egyik sarkától kezdve feltekerjük, majd középen kettévágjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Felvert tojással lekenjük, majd 180 fokos sütőben ( gáz 5-ös fokozat) pirosra sütjük.
Rácson hűlni hagyjuk. Fakanál végével lyukat fúrunk a kiflibe.
Ízlés szerint mustárt, ketchupot nyomunkk bele, majd belerakjuk a főtt virslit.