Hot-Dog kifli

 2009.03.30. 10:46

Kelt tésztához:

  • 2 dl tej
  • 140 g joghurt
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 tk só
  • 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
  • 50 dkg liszt

Tetejére:

  • 1 tojás

Továbbá:

A tejet megmelegítjük, majd összekeverjük a joghurttal és a cukorral. A kenyérsütőgép üstjébe öntjük és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot. 15 perc múlva -miután szépen felfutott az élesztő- beletesszük a további hozzávalókat is a fenti sorrendben.

Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. 5 egyforma részre osztjuk, mindegyiket négyzet formára nyújtjuk. Egyik sarkától kezdve feltekerjük, majd középen kettévágjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezen 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Felvert tojással lekenjük, majd 180 fokos sütőben ( gáz 5-ös fokozat) pirosra sütjük.

Rácson hűlni hagyjuk. Fakanál végével lyukat fúrunk a kiflibe.

Ízlés szerint mustárt, ketchupot nyomunkk bele, majd belerakjuk a főtt virslit.

Címkék: kifli péksütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr431034733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása