Paella

 2009.04.05. 13:25

hozzávalók 6 főre 

  • 2 nagy csésze rizs (gömbölyű szemű)
  • 400 g garnéla
  • 100 g sertéshús, felcsíkozva
  • 400 g csirkemell, felcsíkozva (szárny is lehet)
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom (meghámozva, felkockázva)
  • fél citrom leve
  • bors
  • 2 csipet sáfrány
  • 4 csésze garnéla leves
  • 2 főtt tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika felkockázva

  1. A garnélát megpucoljuk. 100 g garnélát vízben 30 percig főzzük, majd turmixoljuk össze. A levest hagyjuk melegen. Közben a maradék garnélát egy serpenyőben, kevés olívaolajon pár percig süssük, majd tegyük a hűtőbe.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk. A húst és az apróra vágott fokhagymát olajon a paella-sütőben hirtelen süssük meg. Adjuk hozzá a rizst, és kavargassuk 5 percig. Adjuk hozzá a citromlevet, a paradicsomot, az összemorzsolt sáfrányt, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meleg garnéla levest, amennyiben szükséges adjunk hozzá egy kis vizet is.
  3. A paellat tegyük 180° C-os sütőbe 20 percre. Majd a sütőből kivéve álljon további 15 percig. Ha a rizs még kemény, akkor kicsit locsoljuk meg vízzel, és lefedve főzzük tovább néhány percig.
  4. Tálaláskor keverjük a paella-ba a megsütött garnélát, és a paprikát, díszítsük a felvágott főtt tojással.

A bejegyzés trackback címe:

https://etelek.blog.hu/api/trackback/id/tr501047429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása