A garnélát megpucoljuk. 100 g garnélát vízben 30 percig főzzük, majd turmixoljuk össze. A levest hagyjuk melegen. Közben a maradék garnélát egy serpenyőben, kevés olívaolajon pár percig süssük, majd tegyük a hűtőbe.
A húsokat sózzuk, borsozzuk. A húst és az apróra vágott fokhagymát olajon a paella-sütőben hirtelen süssük meg. Adjuk hozzá a rizst, és kavargassuk 5 percig. Adjuk hozzá a citromlevet, a paradicsomot, az összemorzsolt sáfrányt, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meleg garnéla levest, amennyiben szükséges adjunk hozzá egy kis vizet is.
A paellat tegyük 180° C-os sütőbe 20 percre. Majd a sütőből kivéve álljon további 15 percig. Ha a rizs még kemény, akkor kicsit locsoljuk meg vízzel, és lefedve főzzük tovább néhány percig.
Tálaláskor keverjük a paella-ba a megsütött garnélát, és a paprikát, díszítsük a felvágott főtt tojással.